Categories
Werk

Tuflopontikas BIM-engineering

Met mijn onderneming Tuflopontikas lever ik diensten voor de werktuigkundige installatietechniek:
– BIM-engineering (Revit/Dalux)
– BIM-advies (VR/AR/NLRS)
– BIM-training (Basiscursus Revit)

BIM-men is een manier van werken. Ik ben engineer en gebruik BIM als tool om mijn werk zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen doen.

Je vind mijn blog waar ik over mijn werkzaamheden in relatie tot BIM schrijf op: tuflopontikas.com

Categories
Werk

Kuijpers Projecten

Bij Kuijpers ben ik in dienst als BIM-engineer. Ik werk aan grote complexe projecten en ben de hele dag bezig met de techniek. Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van werktuigkundige installaties. Alle informatie wordt verzameld in een BIM-model en uiteindelijk bouwen we het gebouw aan de hand van plattegronden en tekeningen uit dit model.

Mijn werkzaamheden bestaan uit:
– Gebouwsimulaties met VABI Elements (Warmteverlies/Koelkast/TO-berekeningen)
– Het opstellen van principeschema’s
– Componentselecties (roosters, kleppen, warmte-en koude-opwekkers en gebruikers)
– Geluidsberekeningen
– Leidingnetberekeningen met VABI Uniforme Omgeving
– Het beschrijven van de werking van de installatie
– Het documenteren van de installatie

Categories
Werk

CADdesign – Basiscursus Revit

Bij CADdesign geef ik de Basiscursus Revit.

Als engineer weet ik als geen ander hoe belangrijk en effectief het is om informatie gestructureerd op te slaan. Het bouwen van een BIM-model met Revit is op dit moment de meest effectieve manier om informatie tussen afdelingen, bedrijven en instellingen te delen.

In de Basiscursus Revit leer je met Revit te werken, maar vooral met Revit te denken.

Lees meer over de inhoud van de cursus of schrijf jezelf in op: https://caddesign.nl/basiscursus-revit-mep/

Categories
Werk

Avans+ Basiscursus Installatietechniek

Bij Avans+ werk ik als freelance docent voor de Basiscursus Installatietechniek en geef ik de vakken Centrale Verwarming, Luchtbehandeling en Duurzame Energieopwekking.

Het is ontzettend leuk studenten kennis te laten maken met het vak. De werktuigkundige installatietechniek is verre van stoffig en is zeker in relatie tot de Nederlandse duurzaamheidsdoelstellingen enorm uitdagend.

Op avansplus.nl vind je alle informatie en schrijf je jezelf in!

Categories
Vrije tijd

Klusblog

In 2018 hebben we in het mooie Berghem een voormalige schoenwinkel gekocht. We zijn deze winkel volledig opnieuw aan het inrichten als woning en compleet aan het renoveren. Om de moed erin te houden schrijven we een klusblog.

Je vind de blog hier: klussen.gerarddemol.com

Categories
Vrije tijd

Reisblog

We gaan graag met onze Tucson op reis. Autovakanties zijn echt wel een beetje ons ding. Het is langzaam reizen, maar ook optimaal genieten.

We reizen vooral naar het oosten. Het ongepolijste landschap en de oost-europese cultuur trekt ons erg aan.

Onze belevenissen lees je hier terug: vakantie.gerarddemol.com

Het wachtwoord is: lezer

Categories
Overig

Russisch leren doe je zo!

Mijn echtgenote heeft een cursus ontwikkeld waarmee je zo compleet, maar ook zo maatwerkgericht mogelijk Russisch kunt leren.

De cursus is volledig online en te vinden op: russischlerendoejezo.nl

De website is nog in ontwikkeling en daarom beveiligd met een wachtwoord. Het wachtwoord vraag je op via: gerard@tuflopontikas.com

Categories
Persoonlijk

Kennismaken met

Hoi, ik ben Gerard de Mol, getrouwd met mijn lieve vrouw Tessa de Mol- van Valen en een trotse bewoner van een prachtig dorp in Brabant: Berghem. Ik ben geboren en getogen in de mooiste én oudste stad van Holland, het eiland Dordrecht. Werk noopte ons ertoe te verhuizen en in het Brabantse hebben we rust en ruimte gevonden.

Wat doe ik?

Op dit moment werk ik als BIM-engineer voor Kuijpers in ‘s-Hertogenbosch, ik geef les bij Avans+ voor de Basiscursus Installatietechniek en ik geef training bij CADdesign voor de Basiscursus Revit.

Ik ben in 2017 afgestudeerd voor de duale opleiding werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool in Delft en heb in 2020 mijn diploma voor de HIT-W (Hogere InstallatieTechniek) van Avans+ in ontvangst mogen nemen.

Wat wil ik?

Ik wil mijzelf graag ontwikkelen tot Lead Engineer. Nu ik de opleiding HIT-W heb afgerond hoop ik een verdiepingsslag te kunnen maken in het aansturen van een team en het vertalen van een klantwens, al dan niet vastgelegd in een bestek of PvE, naar een functioneel ontwerp. Ik wordt gelukkig van een verantwoordelijke rol met werk dat uitdaagt. Naast mijn werk geef ik ook graag les en dat wil ik dan ook nog lang blijven doen.

Ik ben leergierig, geniet van het leven en probeer van alles wat op mijn pad komt iets moois te maken.

Tot ziens!