Afstudeeronderzoek HBO Werktuigbouwkunde

In mijn rol als duaal student werktuigbouwkunde ben ik bij mijn toenmalige werkgever Ajilon Engineering (nu Modis Engineering) afgestudeerd op het gebruik van een BIM-model als contractstuk. De ondertitel van het afstudeeronderzoek was:

Wat het voor een BIM-model en -proces bij Ajilon Engineering betekent wanneer een BIM-model gebruikt gaat worden als contractstuk

Het afstudeeronderzoek ging dus over het gebruik van een BIM-model als contractstuk en daarvoor benodigde implementatie van ontwikkelingen in BIM bij Ajilon Engineering.

Hierbij zijn de onderwerpen rekenen in BIM en informatieverstrekking uit BIM aan de orde gekomen. Het was ontzettend gaaf om hier mee bezig te zijn. Enerzijds omdat BIM razend interessant is, anderzijds omdat mijn werk als BIM-modelleur daar veel mee te maken had en ik hiermee een ontwikkeling door kon maken naar engineering in BIM.

Het scriptieverslag van het afstudeeronderzoek is hier in te zien. De onderzoeksrapportages en overige bijlagen zijn op te vragen via de contactgegevens onderaan de pagina.

 

Download het Scriptieverslag